Ostavi pečat – stvaralaštvo mladih

Autor(ri)

Ostavi pečat – stvaralaštvo mladih

Provedbom projekta „Ostavi pečat – stvaralaštvo mladih“ Udruga Korektiv uz potporu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta aktivnostima kroz organiziranje radionica omogućava svim polaznicima stjecanje znanja i vještina koje nije moguće steći tijekom formalnog obrazovanja,razvoj projekata i samostalnosti, kao i timskog rada, kroz upotrebu pribora i opreme koja ne postoji u većini škola.

Dakle, osnovni cilj spomenutog projekta tehničke kulture je izgraditi izvedbeni, poduzetnički i stvaralački tehničko-tehnološki način mišljenja te osposobiti polaznike za prepoznavanje i korištenje tehničkih tvorevina životnog okruženja.

Program edukacije realizira se kroz radionice obrade materijala u prirodi (na otvorenom), a riječ je o izradi izradom klupa od drvenih gredica s postoljima od betona, čelika i aluminija  (radionica obrade drveta).

Ideja projekta pokazala se poticanom jer sudionici projekta individualnim radom na različitim radionicama postupno izradili prave klupe za šetače koje se postavljaju na otvorenom.

O autoru

(ri) administrator