Okončan projekt „Ostavi pečat – stvaralaštvo mladih” kojeg je uz potporu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta organizirala Udruga Korektiv

Autor(ri)

Okončan projekt „Ostavi pečat – stvaralaštvo mladih” kojeg je uz potporu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta organizirala Udruga Korektiv

Danas je u Širokom Brijegu završen projekt „Ostavi pečat – stvaralaštvo mladih” kojeg je provodila Udruga Korektiv iz Širokog Brijega.

Riječ je o projektu organizacije radionica obrade materijala u prirodi (na otvorenom) – izradom klupa od drvenih gredica s postoljem od betona i čelične i AL konstrukcije (radionica obrade drveta).

Na radionice su bili pozvani učenici srednjih i osnovnih škola u Širokom Brijegu ali i svi oni koji su željeli sudjelovati u projektu.

Cilj ovog tromjesečnog projekta bio  je zainteresirati polaznike da svojim radom na radionici mogu sami izraditi nešto sebi i zajednici korisno i zabavno, te s time povećati znanje i stjecati radnu naviku. Polaznici su osim što je zadano u projektu naučili nešto o ergonomiji, tehnološkom slijedu izrade, praktičnom i poduzetničkom razmišljanju, te rješavanju problema.

Kroz projekt sudionici (njih 21) naučili su ručnu i strojnu obradu odvajanjem čestica, zavarivanje, lijepljenje, zakivanje, vijčane spojeve, brušenje i obrada drveta te zaštita od korozije. Klupe koje su izradili napravljene su od betona, drvenih klupica, čeličnog i AL okvira.

Udruga Korektiv je nabavila potrebne uređaje tako da su svi sudionici u projektu mogli raditi na svom glavnom proizvodu, a to je klupa.

O autoru

(ri) administrator