Vi ste na stranici : Početna stranica / Priopćenja / OHR je promotor pragmatizma i prava jačega 
OHR je promotor pragmatizma i prava jačega

OHR nije spreman preispitati politiku u BiH koja je zapela u teškoće i tako izbjeći pogreške što su u prošlosti BiH odvele u pravcu narušavanja društveno-političkih odnosa.. Posljednji događaji suspendiranja odluke SIP-a BiH o nelegalnosti rada Doma naroda te izbora predsjednika i dopredsjednika F BiH potvrđuju da je Visoki predstavnik Valentin Inzko odlučio nametati ne demokratsku, nego volju apsolutnog autoriteta nasrćući na malobrojniji narod – Hrvate.

Time OHR (čitaj: Organizacija Hrvatskog Rastakanja), cijelo vrijeme Hrvate u BiH jednom nogom drži u tamnici, ne dajući da im i Bosna i Hercegovina kao država osigura osnovna prava zbog koje bi ju mogli smatrati svojom. OHR cijelo svoje poslanje iskoristio je za nametanje štetnih Odluka za Hrvate u BiH umjesto da se trudio preoblikovati političke preduvjete: bez toga, marljivost, sposobnost i štedljivost nemaju vrijednosti, jer potlačeni hrvatski narod u BiH za svoje potrebe ne može trošiti čak ni plodove vlastitog rada, već i njih mora žrtvovati na oltar trećerazrednih diplomata, kojekakvih poreza i drugih državnih nameta. Samo neki od primjera su za to: Hercegovačka banka, nametanje Statuta Mostaru a koji se po dvostrukim mjerilima OHR-a ne provodi i u Travniku…

OHR, naime, danas ima u svojim smrtnim rukama snagu kadru da ukine oblike političkog nasilja, ali nažalost stavio se na stranu ukidanja svih oblika suživota u BiH.

Svijet se neće previše obazirati na priopćenje udruge Korektiv jer se riječi iskazane u njemu neće dugo pamtiti, no nikada se neće moći zaboraviti ono na što intelektualci okupljeni u ovoj udruzi upozoravaju.

OHR je pogazio ravnopravnost kao temeljno ustavno načelo BiH čime je pokazao da nije ovdje kako bi promovirao poštivanje Ustav BiH nego politički pragmatizam i pravo jačega.

OHR mora prestati voditi kola nizbrdo, zaboraviti sebični interes i voditi se interesima demokratski iskazane volje naroda te prestati krasti budućnosti , to nije samo vaša budućnost, već budućnost cijelog hrvatskog naroda ali i Bosne i Hercegovine.

S poštovanjem,

Široki Brijeg, 29. ožujka 2011. godine

Dalibor Ravić, predsjednik
Udruga Korektiv za unapređenje i koordinaciju
aktivizma u lokalnoj zajednici
Print View   Site Map   Login
Share |

Korektiv - Sva prava pridržava © 2010-2011